JDK 60, JDK 80 a JDK 100 údržba dmychadla u ČOV

Dmychadla Secoh JDK 60,  JDK 80 a JDK 100 jsou nejpoužívanější dmychadla u domovních čistíren odpadních vod.

Pokud chcete aby dmychadlo u ČOV sloužilo dlouhá léta a neporouchalo se v nejméně vhodnou dobu je potřeba se o něn občas postarat.

Základní údržba u dmychadla není složitá a rozhodně se vyplatí následovné:

Alespoň 1 x za 3 měsíce zkontrolujeme vzduchový filtr a vyfoukáme ho vzduchem, pokud bude znečištěn a nepůjde už vyfoukat je potřeba ho vyměnit.

Filtr pro JDD 60, 80 a 100 koupíte zde: koupit filtr do dmychadla Secoh.

Po ročním provozu dmychadla doporučujeme vyměnit membrány, které jsou již vytahané a pokud se vytáhnou více nebo prasknou dmychadlo vypne a čistírna je bez vzduchu a začne zapáchat.

Investice do vyvezení čistírny a následné spuštění ( naočkování aktivním kalem ) se zbytečně prodraží, proto je dobré membrány v dmychadle pravidelně měnit.

Membrány do dmychadla Secoh koupíte zde: Náhradní membrány Secoh JDK60, JDK 80 a JDK 100.

Membrány je potřeba vyměnit vždy obě najednou, pokud vyměníte v dmychadle pouze jednu nebude to fungovat dlouho a dmychadlo se brzy vypne.

Jednou za 3 roky doporučujeme v Secohu vyměnit celou sadu náhradních dílů a to z důvodu opotřebení zpětných klapek které už většinou propouštějí vzduch zpět a dmychadlo nedodává do čistírny dostatečné množství vzduchu.

Bez změření dodávaného množství vzduchu to většinou nepoznáte. ale věřte že bakterie v čistírně to poznají a začnou se méně množit a čistírna začne zapáchat.

Sadu náhradních dílů pro JDK 60 a JDK 80 zakoupíte zde., sadu pro dmychadlo JDK 100 zde.

Investice do údržby dmychadla u čistírny není velká a rozhodně se vyplatí.

Pokud bude dmychadlo správně namontováno a provozováno tak bude funkční mnoho let.

V případě nejasností nebo dotazů zavolejte na 602 365 847.